Uppdatering om Rufsprojektet!

11 augusti, 2017
gustavborgefalk

Rufs_Rymdstrl

Vad händer med Rufs? Raketbygget tagit lite längre än beräknat så Rufs har varit på solsemester ett tag. I övrigt är Rufs fortfarande taggad på rymden och vilar sig i form, tills raketen är färdigbyggd. Det kan ta några månader eller flera beroende på hur snabbt teamet kan arbeta.

InterOrbital Systems som har kontrakterats för att skicka upp Rufs i rymden har stött på många utmaningar i bygget av raketen som Rufs skall skjutas upp med. (Det är ju trots allt raketforskning de sysslar med!) Bland annat så har man utvecklat en helt ny metod för att bygga bränsletankar och andra kompositstrukturer, som ni kan se här: 

Dock sker framsteg! Nu har man färdigställt en första experimentell raket och kommer snart att börja skicka upp satelliterna som skall upp i omloppsbana. ( Rufs gillar akronomen LEO, som står för low earth orbit = låg omloppsbana )

VI vet idag inte exakt vilket datum som Rufs satellit kommer med, men i takt med att InterOrbital Systems sänder upp satelliterna så kommer det förhoppningsvis snart att Rufs tur.

Kan du hitta Rufs satellit på listan?

Skärmavbild 2017-08-11 kl. 14.38.34

Se hela listan med satelliter.